Je bekijkt nu Westerbork – Orvelte | Wandelvanuit

Westerbork – Orvelte | Wandelvanuit

Met de wandelbeschrijving op papier en het GPX-bestand op de mobiel maken we vandaag een Wandelvanuit-rondwandeling vanuit Westerbork over het Drentse monumentendorp Orvelte en terug.

De zon schijnt maar over het land hangt toch nog een lichte nevel. Schapen grazen in een wei en paddenstelen zijn inmiddels uit de grond omhoog gekomen.

Een oud boerderijtje heeft Pastorale. Bij de dubbele wagenwielen aan weerszijden van de oprit ligt fruit te koop. Een enkele hardloopster en fietser komen voorbij.

Kleine geheime paadjes leiden over de Noordes het dorp Orvelte in. Op enkele vroege bezoekers en wat sportieve fietsers na is het hier nog heerlijk rustig. Een rondje door het dorp leidt langs alle historische boerderijen en bezienswaardigheden.

De routebschrijving is goed, maar vanuit Orvelte is even de kaart nodig. We belanden op het ‘Houten pad van Theodoor’, een wandelroute voor kinderen langs allerlei speelse elementen.

Vandaar lopen we langs een diepe watergeul en steken dan het Oosterveld over. Bij de bosrand staat een nagebouwde boerderij uit de ijzertijd en een heel fijne picknicktafel staat er bij. Wat een plek voor een pauze.

Dan gaat het verder over het veld en het bos in. Slingerende paadjes leiden ons verder . Mooi, maar gaan we nog goed. Bij het zien van het langgerekte open veld weten we het weer. Via het Oosteinde lopen we terug Westerbork in. Een mooie wandeling.

Praktische informatie

Foto’s van de rondwandeling Westerbork – Orvelte van Wandelvanuit