wandelrouteplanner wandelnet

Wandelnet routeplanner

Ontwikkel je eigen wandeling door stukjes wandelroute aan elkaar te knopen. In een lijn of rond en zo lang als jij wandelen wilt. Met dat idee zijn wandelnetwerken in verschillende regio’s in kaart gebracht. Aanvankelijk op papier, met gekleurde paaltjes met nummers in het veld.

Inmiddels zijn routes ook digitaal te plannen en te downloaden. Wandelnet heeft hiervoor de wandelrouteplanner, met of zonder knooppuntennetwerk als hulpmiddel. Onderweg zijn punten te markeren: waar het OV stopt, waar je kunt slapen of eten en drinken of iets kunt leren over cultuur of natuur.

Superhandig. Maar pas op.

Bij de route Kranenkamp-Eikelhof verbonden we twee lussen met een lijn. Bij terugkeer over de lijn, gaat dat goed tot er een alternatief is. Daar leidt de planner om terwijl wij de korte route willen. Geen probleem – wij kwamen er – maar hadden we zó veel kilometers gelopen als de planner aangaf? Nee.

De routemaker van Wandelnet is nog wat eigenzinnig dus. Toch is het een handig hulpmiddel om wandelplannen te maken. En een nieuwe planner is in de testfase. Top.