Je bekijkt nu Holterberg | OV-stapper

Holterberg | OV-stapper

Maar er staat toch Nijverdal – Holten in de titel? Vandaag niet. Vandaag begint de wandeling zonder lezen in Holten. De OV-stapper is een deel van het Pieterpad en dat is makkelijk te volgen.

Het is nog rustig op deze tweede Pinksterdag. Alleen enkele hardlopers hebben hun schoenen al aan. Het bos ruikt naar hars en zand en nog meer bosgeuren na de regen van gisteren.

De kleuren lijken ook helderder. Zeker bij de naaldbomen die hun jonge loten aan de takken met donkergroene naalden laten zien. Frisgroen zijn ze, net zo helder en licht als het blauw van de lucht die tussen de toppen zichtbaar is.

Op het observatiepunt zijn twee bankjes bezet met mensen die rustig zitten te praten. Tegelijk genieten ze van het uitzicht op een uniek stuk Nederland. Aan de horizon een piepklein torentje en verder niets anders als natuur.

Pieterpad-lopers zijn er ook natuurlijk. Alleen of met zijn tweeën, met volle bepakking of een dagrugzak. Nog niet zoveel en geen grotere gezelschappen. Is het de weersvoorspelling die mensen thuis houdt?

Waar eerst nog veel blauw tussen de witte wolken zat, pakken de laatste zich steeds meer samen. Nog in vriendelijke kleuren, hoewel het verderop donkerder grijs is, daar waar er een scherm aan lijkt te hangen.

Het waait flink en op de heidevelden buigt het hoge pijpenstrootjesgras soepel mee. Het kan hier warm zijn in het open veld, maar dat is het vandaag niet. Het is lekker.

Na de heide volgen smalle paadjes tussen oude eiken en jeneverbesstruiken door. Slingerend en heuvel op en af. De lucht wordt donkerder. Precies bij een schuilhut veranderen de regendruppels in een bui. De kleuren worden hoe verder hoe vager.

Dan volgt nog een stuk bos en bij wandelknooppunt F88 verlaten we het Pieterpad, op zoek naar het station in Nijverdal. Het was een fijne wandeling.

Praktische informatie

Foto’s van OV-stapper Holterberg van Holten naar Nijverdal