Je bekijkt nu Bosroute Oranjezon | Het Zeeuwse Landschap

Bosroute Oranjezon | Het Zeeuwse Landschap

Klein maar fijn is natuurgebied Oranjezon tussen Vrouwenpolder en Domburg. Voor één euro mag je erin. Wat een rust vergeleken met de stromen badgasten die hier naar het strand gaan.

Het is 28 graden en de lucht is strakblauw. Weer om te lezen op een bank in het bos en voor maar een korte wandeling. De bosroute is vijf kilometer en gemarkeerd met schildjes met een groen blad.

De wandeling voert door het bos, langs de uitkijktoren waarvan alleen de vier voeten er nog staan en dan door duingebied met af een toe een doorgang naar het strand.

Door het gebied loopt een opvallend kanaal dat herinnert aan de tijd dat het als waterzuiveringsgebied gebruikt werd. Een waterschildpad ligt er met gestrekt pootjes in de zon totdat hij mensen gewaar wordt.

Verderop grazen konikspaarden en nog weer verder schrikken reeën op van de voetstappen op het wandelpad. Door de struiken heen kijken we naar elkaar.

Borden waarschuwen om minstens 25 meter afstand te houden van de grote grazers. Wanneer we langs het kanaal een kudde paarden zien is dit onmogelijk.

Rustig lopend en vriendelijk pratend lopen we door de kudde heen die ongestoord verder graast. Zo komen we aan het eind van een mooie wandeling door een prachtig klein natuurgebied.

Praktische informatie

Foto’s van de Bosroute door natuurgebied Oranjezon