Je bekijkt nu Beekweidenpad | Klompenpad

Beekweidenpad | Klompenpad

Vanaf het dorpshuis naast de kerk lopen we zuidwaarts het dorp uit. de route. Keizershofweg heet het paadje langs heggen dat naar het kerkenpad voert. Een lus van vier kilometer over glibberige paadjes langs wilgenrijen.

Het leidt naar een waterplas waar een vogelhut bij staat en voert even glibberig weer terug naar het dorp. De natte klei trekt zuigend aan de hakken van de wandelschoenen en het is oppassen geblazen om niet onderuit te gaan.

Vanaf Voorst volgen we een asfaltweg naar het oosten langs velden die met rijen wilgen en hogere bomen van elkaar gescheiden zijn. Vanaf de rivierdijk voorbij de gemalen Nijenbeek en Voorsterbeek is er uitzicht op kasteelruïne Nijenbeek.

Bij het water vliegen net vier zwanen op, klapwiekend en met hun poten stappend op het water. Twee anderen zwemmen rustig rond en het viertal strijkt even later bij de ruïne weer neer.

Het pad kruist de Veluwse Bandijk en volgt De Halmen, waar onverwacht een kunstwerk van Henrique Oliveira te zien is. In restanten van een oude korenmolen woekeren met bast betimmerde reuzenwortels.

Aan de overkant van de provinciale weg passeert het pad Landgoed Beekzicht. Over een brug voert het om Gietelo heen om opnieuw de provinciale weg te kruisen en niet veel later nog een andere provinciale weg.

Daarna leidt de route het Appense Bos in. We lopen met een routekaart en volgen de markeringen. Helaas missen we de afslag naar recht en trekken we een lange streep over een betonnen fietspad met meerdere kruisingen met aanlokkelijke bospaden aan weerszijden.

Langs rabatten in het Peppelenbosch voert een mooi pad naar de Voorsterbeek. Hier weer wijdsheid onderbroken door rijen wilgen en andere bomen.

Opnieuw passeert de route Landgoed Beekzicht en kruist hij de provinciale weg. Langs een monumentale boerderij. Het woonhuis heeft een topgevel met in- en uitzwenkende zijkanten en eraan vast staat een stal met een wolfsdak.

’s Zomers is er een camping. Het pad loopt door een boomgaard en door de weilanden terug naar Voorst. Naar de kerk met een grote boerderij en het dorpshuis aan weerszijden.

Praktische informatie

Foto’s van klompenpad Beekweidenpad