Je bekijkt nu 87 Manderscheid und Waxweiler | Naturpark Südeifel-route

87 Manderscheid und Waxweiler | Naturpark Südeifel-route

De wandeling van vandaag loopt deels gelijk op met wandeling 86, van gisteren, maar het klimmen over een bosperceel met omgewaaide.en kreunende en krakende bomen slaan we over.

Het dorp Manderscheid bestaat uit een paar huizen, een religieus beeld langs de weg en een bushalte. Het ligt op een heuvel die mooi uitzicht biedt op Waxweiler en de mijnbouw daar vlakbij.

Een weggetje over een steile helling leidt heuvelafwaarts naar het fietspad langs de Prüm. Dit slingert en laat zien hoe hoog het water heeft gestaan. Bij het water hangen stukken plastic metershoog in de struiken en we zien een verdwaalde plastic stoel en een wit krat op de oever.

Vlak voor een camping leidt de route het bos in. Een vluchtige blik op een beekje genoemd naar het dorp Manderscheid en dan omhoog, omhoog. Door bossen en langs valleien.

Af en toe schiet een ree weg. Mens en dier schrikken van elkaar. In de vallei bij Lauperath springt een groep reeën sierlijk over een beek en uitgestrekt veld naar de bosrand waar de route langsloopt.

Even later rent er nog een beest over. Is het een zwijn? Of een wolf? Wat te doen als die onze kant op komt? Maar aan het ronde lijf, de korte poten en de beperkte snelheid te zien moet het toch een zwijn zijn.

Bij enkele huizen kruist de route een weg en voert hij naar de oversteek van de Muhlbach waar route 86 ook loopt. Verschil met de dag ervoor is dat er nu een dun laagje poedersneeuw ligt.

We zijn blij met de schuilhut om even te zitten voor een boterham. Het water is even koud als de buitenlucht, net boven het vriespunt. Gauw verder door het bos naar het beginpunt.

Een fijne rustige route met mooie uitzichten en valleien.

Praktische informatie

Foto’s van Wanderweg 87 Manderscheid und Waxweiler